fredag 7 december 2012

Roadtrip 2012:12


Denna fredag blir det lite fler bilder från "Rolex Monterey Motorsports Reunion 2012", denna gång blir det bilar från Trans-Am serien och ett par Nascar-bilar. Ljudet när detta startfält dundrar förbi är obeskrivligt!


Plymouth -59 stod i depån. Det fanns ingen klass representerad som denna skulle ha passat i. Den trivs nog ändå bäst när den får svänga vänster. 


Pontiac Firebird


Plymouth 'cuda


Mustang Boss


Dodge Challenger


Corvette mot Mustang, fotat genom ett nät…



Mustang hardtop i korkskruven


Inte bara en Camaro i klassisk Sunoco-lack.





Mustang Boss


Actionbilder från Korkskruven.












Ungefär så kände vi oss, stående vid sidan av Korkskruven, medan historiska Trans-Am -bilar dånade förbi. Svårt att beskriva, och svårt att förstå att man faktiskt var där: I (o)ljudet, i hettan, i denna historiska kurva, med kameran i ena näven och en kall bira i den andra. En angenäm dag helt enkelt.


Stenhård Camaro av en helt underskattad årsmodell. 
För ny för att köra med Trans-Am serien.


NASCAR… Bilar som har identiskt chassie och motor, som bara skiljer sig genom lack och detaljer verkar intressera mig mindre. Precis som nuvarande Camaro cup och TTA. Det finns ju ingen större likhet med det som rullar på gatorna, så det är svårt att identifiera sig med bilarna. Icke desto mindre var det roligt att se dessa åttiotalare.


Inget onödigt under huven.


1 kommentar:

  1. GrrrraoooOOO! Firebirden... och Corvetten... och.. AMC'n i rätt färger och... och....
    Aaargh!

    SvaraRadera