fredag 24 maj 2013

Plastbil

Intet nytt har egentligen hänt på bil-fronten sedan förra veckan. Det har mest varit jobb, jobb och mera jobb. Och en tjänsteresa dessutom. 
Helgen tillbringades med att säsongsstarta gräsklipparen (den startade på första rycket!) och ta hand om "det som göms i snö" från gården. Bruks-Golfen har i och för sig blivit tvättad, men dagen efter så regnade det och sen såg den nästan lika skitig ut som innan. Appropå Golfen så har den en ovana att tappa plastbitar lite här och där. –Är det inte underligt hur sunkig och billig en bil ser ut när små plastbitar saknas här och där! 
En liten snutt sidolist, som den har saknat en längre tid, fick jag pilla bort från en bekants bil som ändå skulle skrotas. Självklart gick fästena av fastän jag var försiktig när jag satte naglarna bakom och bände bort biten… Fel färg och yta hade den också, men efter ett bryskt möte med ett grovt slippapper så fick den… en tredje typ av yta. Nåja. Nu är den i alla fall spray-bombad i mystikblå pearl och klarlack. Så snart den har torkat ska den monteras. 
En annan plastbit har nyligen återbördats till sin ursprungliga plats. Även denna saknade sina fästen. Som tur är har man ju pysslat med plastbilar i barndomen, så tuben med kontaktlim åkte fram och löste problemet. 
Tja… Varför inte limma när det ändå inte är meningen att man ska kunna ta bort delen.

Trevlig helg allihopa!


Plastbil


En annan sorts plastbilar


Proffsverktyg? 
Hade detta handlat om vilken annan som helst av mina bilar så hade jag lagt två-tre lager klarlack mer, med mellanslipning på plastbiten, men detta duger gott till Golfen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar