tisdag 23 maj 2017

Volvo 850/855 Säljes!

SÅLD!

Jag säljer denna åt en kompis som bor utomlands, så jag vet egentligen inte mycket om bilen.  Bilen är dock registrerad på mig så att ägarbytet kan ske utan konstigheter.
Jag har kört bilen dagligen under några veckor och den verkar funka bra. Har kört mellan Stockholm och Dalarna med den utan problem, samt en hel del lokala turer.

Volvo 850/855 SE. 1996 års modell. Drag, motorvärmare, stereo. 29000 mil. Sommardäck (hyggliga) och dubbade vinterdäck (bra däck på rostiga fälgar). Ful i lacken och ett stort rosthål på vänster framskärm, men bilen går kalasbra på vägen utan skrammel eller vibrationer. Besiktigad till sista November. Skattad till December. 

Denna bil går under namnet "Pundar-Volvon" i familjen, på grund av hur den ser ut, men låt dig inte avskräckas av det. Den går fin-fint och är i ett skick som gör att man kan lasta byggmaterial och verktyg i den utan att få dåligt samvete. Vill du återställa denna till fint skick så har du en livstidsuppgift. Om du däremot vill ha en billig, besiktigad slitvarg, ungdomsbil, andrabil, semesterbil, hantverkarbil, vinterbil eller reservdelsbil så är kanske detta bilen för dig. Den är faktiskt riktigt blank i lacken… när det regnar. Det är ju något att glädjas åt när den svenska sommaren visar sig från sin allra fuktigaste sida.
OBS! Ren på bilden. Det blir inte bättre än så här.

Det som är mest negativt är att batteriet laddar ur om bilen står några dagar, men det sitter en batterifrånskiljare på batteriet, så jag har skruvat ur den varje gång som jag har ställt bilen för dagen, och har inte haft några problem. Avgassystemet läcker lite och en hjulbult har gått av. Tändningslåset kan glappa lite ibland så att man måste göra flera försök att vrida nyckeln, men det har bara hänt mig en gång under de veckor som jag har kört bilen.

Har tänkt 7.500 spänn för den eftersom den är besiktigad så länge, men jag är öppen för bud eller roliga bytesförslag. Skambjuder du eller är helt ute och cyklar i din bytesiver så kommer ditt bud/bytesförslg att premieras genom att publiceras här på bloggen. Och –Ja, öl är en gångbar valuta i denna affär.

Ring: 070-310 60 66
Mail: chrestian@kosmopolit.com


850 SE 2,5 Smaka på den beteckningen! Denna bil har sått avund i bostadsområdet en gång i tiden.
Drag och matta baklyktor. Extra reflexer medföljer. Går mycket bättre än den ser ut. Det är nog tur det.Denna eminenta vagn är utrustad med icke mindre än tre (3) navkapslar. Det som ser ut som en stor repa på bakskärmen är faktiskt en reflektion. Jag trodde inte att en så matt yta kunde reflektera något över huvud taget.

Rostfri reservhjulsbalja måste ju vara ett försäljningsargument!

Riktigt reservhjul medföljer, och märk väl: Det har Pirellidäck som är helt oanvänt. Bara en så'n sak!

Originalverktyg som ser oanvända ut. Det är väl inget som någonsin har gått sönder på denna kvalitetsvagn.

Generös lastutrymme i oömt skick. Längst upp på baksätet finns det fiffiga nät som man kan fästa saker i lastutrymmet med. Tror jag. Annars är det något slags bondageverktyg.

Dubbade vinterdäck medföljer
Brunt är ju egentligen en ganska snygg färg.

Bra mönster och dubbar. 
En liten rosbubbla på framskärmen. Det går säkert att polera bort.Strunt i att lampan har trillat loss. Den lyser ju!


Låt dig inte luras, det som ser ut som trä är i själva verket äkta plast!

Väl inslitna säten även bak

Rymligt och oömt. Sätena är busenkla att fälla.

Höjden av elegans 1996.

Inbjudande och bekväm förarmiljö. Eller… Bekväm i alla fall.

Där sätet har spruckit i sömmen kan man se att det faktiskt är gjort av äkta läder.

En ny hjulbult. Som en oas i öknen.

Batterifrånskiljare. Eftermonterad extrautrustning.

Fackmannamässig installation: Snabbkopplingen för batteriladdaren sitter enkelt åtkomlig utan att man behöver öppna dörrar eller luckor.

DOHC i maskinrummet. Något att imponera på grannarna med?

Om man tittar noga kan man hitta en eller annan lackdefekt
Något enstaka stenskott kan förekomma.

Strålkastartorkare/-spolning funkar inte. Säkert bara en trasig säkring.

Motorvärmare finns. Kupéuttag finns. Motorvärmarkabel saknas.

Nya vindrutetorkare från Biltema. –Påkostad bil!

Bilen tjatar en del om att den vill ha service. Alla andra lampor slocknar som de ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar