torsdag 14 juli 2011

Åkdon & Termos

Vädret var inte det bästa, men man missar ju inte en "Termosträff". Mot alla odds så höll det uppe med regnet och det var som vanligt trevligt. –Som min bror sa, "Det är trevligt att vara på ett ställe där alla hälsar på en", och det sammanfattar känslan ganska väl tycker jag.
På grund av att "det andra kulturevenemanget" –Himlaspelet tagit över gräsmattan utanför gammelgårdarna så fick vi denna gång parkera i "Gropen". Flera besökare kommenterade att det var första gången de kört i Gropen. Min kompis Anders sa dock att det var första gången som han kört lagligt i Gropen.


Panorama över "Gropen"


Se här hur de vuxna bilarna flankerar och håller ordning på sin yngre bror.


Zed får låna storasyster Rebellas Austin J40.

Austin J40 (Junior 40) byggdes mellan 1950 och 1971 i södra Wales, i en fabrik som sysselsatte skadade gruvarbetare. Bilarna byggdes av överbliven plåt från Austinfabriken. Trampbilarna var välutrustade med fungerande lyse, tuta, pneumatiska däck och läder-liknande klädsel.
Bilen ovan har dessutom utrustats med motor från en gräsklippare. 
Bra med en händig pappa!


En underbar tidig trettiotals Studebaker med de karaktäristiska ovala stålkatarna!


Läcker 47-48 Ford Coupé.


Denna Nissan Skyline R32 åkte tidigt. Tyvärr.
Jag tycker personligen att det vore kul om fler ungdomar kom och visade upp sina åkdon, annars blir det ju bara ännu en veteran-träff.


Benny dök upp med sin härliga slitna sidventils Harley.
Det som ni ser på bilden är förresten inte Bennys nya frisyr utan ett träd som fotografen inte la märke till i fotoögonblicket…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar