torsdag 30 september 2010

Origami-bil

Det finns fyra element. Luft, jord, eld och vatten.
Filosofen Aristoteles (384-322 fkr) hade en teori om att det ska finnas ett femte element, ”eter” som anses ”ha en cirkulär rörele”, vara evigt, vara den renaste formens element samt vara besläktat med elementet eld. Detta tycks inte vara vetenskapligt bevisat ännu.
Däremot finns det nu ett sjätte element.

På Parissalongen har Lamborghini i denna vecka visat en konceptbil som de kallar för ” Sesto Elemento” –sjätte elementet. En bil med design som ett Stealtplan. Huruvida den är snygg eller inte tänker jag inte ta officiell ställning till; det finns väl inga formgivare som går till jobbet och tänker ”Idag ska jag göra något riktigt fult”, men låt oss hoppas att formen gör att den är osynlig för hastighetsövervakningskamerorna.
Sjätte elementet förresten: Det syftar i Lamborghinis fall inte på annat än att bilen är byggd i kolfiber. Inga tvåtusenåriga filosofiska teorier som äntligen fått sin vetenskapliga förklaring, eller gravitationsupphävande anordningar. Bara vanlig kolfiber. Å andra sidan: 999kg och 570 hkr kan troligtvis ge intrycket av att naturlagarna upphävs.

Trevlig helg

















Titta vad jag vek till under styrelsemötet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar